Spadvägen 5 Järfälla

Om oss

SO Solkraft är ett systerföretag till SO Tak & Plåt AB, som grundades år 2007 av Nicolas Opazo Cadei. Tommi Kauppila har över 15 års erfarenhet av arbete med tak. Han började som takläggare och har de senaste åren arbetat som projektledare på SO Tak & Plåt. Oscar Plambeck har arbetat flera år som solcells projektör på ett av landets största solcellsföretag.

Denna trio hade ett pågående samarbete och genomförde projekt tillsammans när beställarna ville byta tak och installera solceller. I början av 2021 sköt elpriserna i höjden och solcellsmarknaden exploderade i popularitet. SO Tak & Plåt märkte en stor förändring i sina kundförfrågningar. Kunderna ville ha ett nytt tak eftersom de planerade att installera solceller, och de frågade om vi även erbjöd denna tjänst.

Under våren 2022 blev väntetiden mycket lång, från det att kunden accepterade offerten till installationen av solcellsanläggningen kunde det ta upp till 12 månader. Det blev ohållbart för SO Tak & Plåt att samordna projekten med företaget där Oscar arbetade. Under sommaren 2022 började de diskutera möjligheten att starta ett eget företag tillsammans, vilket resulterade i SO Solkraft.

Med Oscars expertis inom solceller och Nicolas och Tommis erfarenhet inom takarbete kan vi erbjuda en säker installation av solceller och garantera en felfri montering. Precis som SO Tak & Plåt strävar vi alltid efter att ha korta väntetider och kompromissar aldrig med kvaliteten.

Vi är certifierade solcellsmontörer och även medlemmar i Svensk Solenergi.