Om oss

SO Solkraft är ett systerföretag till SO Tak & Plåt AB som grundades 2007 av Nicolas Opazo Cadei.
Tommi Kauppila har arbetet med tak i över 15 år. I början som takläggare och senaste åren som projektledare och arbetar på SO Tak & Plåt.
Oscar Plambeck har arbetat som projektör på en av landets största solcellsföretag i flera år.

Trion hade ett löpande samarbetade och utförde projekt ihop när beställaren ville lägga om taket samt montera solceller.
I början av 2021 så rusade elpriserna och solcellsmarknaden fullkomligt exploderade. SO Tak & Plåt märkte av en stor förändring i sina kundförfrågningar.
Kunderna efterfrågade ett nytt tak då dom planerade att installera solceller på taket och frågade om vi också erbjöd den tjänsten.
Under våren blev väntetiden väldigt lång, från att kunden accepterat offerten till att solcellsanläggningen installerades kunde väntetiden vara uppemot 12 månader.
Det blev ohållbart för SO Tak & Plåt att samköra projekten ihop med företaget som Oscar arbetade på. Under sommaren 2022 började samtalen om att öppna ett företag ihop vilket resulterade i SO Solkraft.
Med Oscars expertis på solceller,  Nicolas och Tommis erfarenhet kring tak så kan vi leverera en trygg solcellsinstallation och garantera ett fel fritt montage.
Precis som SO Tak & Plåt så ska vi alltid sträva efter att ha korta väntetider och aldrig tumma på kvalitén. Du ska absolut inte behöva vänta i 12 månader på att börja producera din egen el.
Vi är certifierad solcellsmontör samt medlem av Svensk Solenergi.